Hard slapen: een pijnlijk misverstand

Natuurlijk is het prettig als uw slaapkamer er goed uitziet, maar een mooie slaapkamer brengt u nog geen goede nachtrust. Het belangrijkste aan een slaapkamer is de matras en dat wat daaronder zit. Want dáár ligt de basis voor optimaal slaapcomfort. Vandaar dat uw Slaapvoorlichter u altijd een slaapkamer zal adviseren die zich zowel door haar constructie en vormgeving onderscheidt, als door veel ‘onzichtbare’ kwaliteiten. Op die manier krijgt u een slaapkamer die u ook met uw ogen dicht waardeert.

Bent u ook zo hardleers als het om uw nachtrust gaat.

Men zegt: ‘Slapen op een hard bed is gezond.’ De Slaapvoorlichters blijven dit hardnekkige misverstand bestrijden. Op een hardnekkige ondergrond krijgt uw lichaam nauwelijks de kans om echt uit te rusten, met alle vervelende gevolgen van dien. Een doorgezakt bed is overigens ook niet goed. In beide gevallen ligt de wervelkolom in een kronkel, in een verkeerde lighouding. Daardoor ontstaat er ongewone druk of rek op de tussenwervelschijven, die tegen de ochtend pijn in uw rug veroorzaakt, terwijl de nachturst uw lichaam juist ontspanning moet brengen.

Zo ligt u goed

Het lichaam rust het best uit als er geen enkele spier gespannen is. Die ideale rusthouding is niet te bereiken op een te hard of doorgezakt bed! De wervelkolom dient volledig in balans te liggen. De ruggengraat loop dan horizontaal.