Natuurlatexmatras Premium

29 cm dik
90 x 200 cm.: € 2735,-

Natuurlatexmatras Solution

26 cm dik
90 x 200 cm.: € 2285,-

Natuurlatexmatras Savant

23 cm dik
90 x 200 cm.: € 1829,-

Natuurlatexmatras Regulatex

21 cm dik
90 x 200 cm.: € 1599,-

Natuurlatexmatras Rosenne

20 cm dik
90 x 200 cm.: € 1329,-

Natuurlatexmatras Verona

18 cm dik
90 x 200 cm.: € 959,-

Natuurlatexmatras Napoli

16 cm dik
90 x 200 cm.: € 715,-

Natuurlatexmatras Anti Allergisch

Natuurlatex, een groene grondstof.

Bij de productie van natuurrubber, het kweken van rubberbomen en het tappen van latex, treden slechts weinig negatieve millieueffecten op. In de natte tropen hebben boom-gewassen een duidelijk ecologisch voordeel boven éénjarige gewassen. Het bladerdaken het wortelstelsel van de bomen reguleren het microklimaat, zodat een slaca aan secondaire plantenkan gedijen, terwijl de bodem beschermd wordt tegen uitdroging en de eroderende invloed van regens. De bomen bieden een habitat voor een grote variëteit aan dieren. Eenmaal in productie blijven rubberbomen, afhankelijk van de tapintensiteit, 20 tot 35 jaar leveren. Daarna wordt er gerooid en herplant.

Onze Matrashoezen

De Sleep & Dream matrashoezen worden vervaardigd van natuurlijke materialen, zoals katoen, GOTS katoen, bamboe en lyocell die zorgen voor een goede en snelle vochtabsorptie. Daaronder worden verschillende afdeklagen gebruikt met ieder zijn specifieke en unieke eigenschappen. Allemaal om ervoor te zorgen dat uw transpiratievocht snel wordt afgevoerd naar en er een comfortabel klimaat in bed is. Dat komt uw nachtrust zeer ten goede. De kwaliteit van de afdeklaag is mede bepalend voor het comfort en de levensduur van een matras. Wanneer deze te dun of niet sterk genoeg is, treedt spoedig slijtage op. Een kwalitatief mindere afdeklaag geeft ook te weinig isolatie, waardoor de matras te koud ligt. Daarom besteden de Slaapvoorlichters hier veel aandac ht aan en worden er uitsluitend natuurlijke materialen in de afdeklagen verwerkt. Deze afdeklagen bestaan uit diverse lagen van natuurlijke materialen als katoen, scheerwol, wildzijde, kameelwol, kasjmier, alpaca of bamboe. Synthetische afdekmaterialen, die door veel fabrikanten als afdeklaag gebruikt worden, zorgen voor een broeierig en zweterig gevoel.

GOTS, KbT, Adaptive® en Purotex®
Materialen die GOTS (Global Organic Textile Standard) gecertificeerd zijn voldoen aan strenge eisen t.a.v. dier, mens en milieu. De dieren worden gehouden volgens biologische standaarden en er worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt. Arbeiders worden goed behandeld en werken onder veilige arbeidsomstandigheden (geen kinderarbeid). Er is een minimumloon voor arbeiders en er is een maximum gesteld aan het aantal werkuren per week. Natuurlijke vezels worden op biologische manier verbouwd, er wordt minder energie verbuikt en het afvalwater wordt gereinigd.

KbT (Kontrolliert Biologischer Tierhaltung) gecertificeerde wol is afkomstig van biologische veeteelt. Er worden geen genetisch veranderd voer, bestrijdingsmiddelen enz. gebruikt. Dus wol van gelukkige bio-schapen.

Purotex® bestaat uit microcapsules die natuurlijke probiotica bevatten. Probiotica zijn positieve bacteriën die de slaapomgeving zuiveren. Door lichaamswrijving openen de microcapsules en komen de probiotica vrij en vermenigvuldigen ze zich. Allergenen, zoals de huisstofmijt, worden door de aanwezigheid van probiotica gereduceerd. De werking van Purotex® is minimaal 10 jaar. Alle matrashoezen in de Sleep & Dreamcollectie zijn behandeld met Purotex®.

Adaptive® is een behandeling die passief textiel verandert in een dynamisch textiel dat op temperatuurwisselingen reageert. Zodra uw lichaam het textiel opwarmt start de Adaptive® behandeling die verdamping versnelt. Verdamping vermindert de vochtigheid en heeft een koelend effect. Matrassen die behandeld zijn met Adaptive®. Adaptive® werkt temperatuur stabiliserend en is Öko-tex getest. De werking van Adaptive is minimaal 10 jaar (bij normaal gebruik). Bij warmte zetten de polymeren uit (zoals de menselijke huid) en vergroten het oppervlak (hogere vochtopname). Bij koude krimpen de polymeren (zoals bij het ontstaan van kippenvel) en nemen minder vocht op.